Bestig Kilimanjaro

Det stora äventyret
Kontakta oss

Resa Kilimanjaro

Kilimanjaro är Afrikas högsta berg. Den snötäckta toppen tornar upp sig 5895 meter upp i luften och att ta sig hela vägen dit upp är både en prestation och ett minne för livet. Med vår hjälp kan detta bli möjligt för dig. 

Kontakta oss

Erfarna guider tar dig till Kilimanjaros topp

Våra erfarna guider hjälper dig och ditt sällskap att ta er genom den tropiska regnskogen, genom ett vackert bergslandskap och sedan hela vägen upp till det som kallas för Afrikas Tak. Över 90% av alla resenärer som valt en resa till Kilimanjaro med oss har lyckats med detta. 

Kilimanjaro är ett riktigt sagoberg och få andra berg i världen omgärdas av samma mystik och samma känsla. Snön på Kilimanjaro av Hemingway är bara en av de böcker som beskrivit berget, dess mystik och dess storhet. Det handlar om en plats som måste upplevas - och som aldrig riktigt släpper taget om dig när du väl varit på toppen. En resa till Kilimanjaro i vår regi handlar om att du får ett skräddarsytt paket där dina önskemål och behov står i centrum. Vi har anordnat resor till Tanzania och Kilimanjaro sedan 1979. Det gör att vi har kontakter och att vi vet vad som fungerar. 

Du som kund står i centrum och du kan anpassa din resa till Kilimanjaro efter dina behov - vi anpassar paketet efter dessa. Kontakta oss redan idag så börjar vi resan mot toppen av Afrika! 

resa till Kilimanjaro

Privata resor till Kilimanjaro 

När andra resebolag anordnar resor till Kilimanjaro handlar det ofta om att sätta ihop en så stor grupp som möjligt i syfte att maximera vinsten. Man buntar ihop folk utan att ta hänsyn till ålder, fysik eller exempelvis personliga önskemål och behov. Vi tänker annorlunda. 

Vårt mål är att skapa en personlig upplevelse och ett minne för livet. Väljer du att boka en resa till Kilimanjaro med oss så väljer du också en 100 % privat och unik resa för dig och ditt sällskap. Det kommer inte att vara några andra personer i gruppen. Det är ni och er upplevelse. Vår ambition är alltid att skapa personliga resor där påverkan på miljö och natur är minimal. Du ska njuta av Kilimanjaro - men det ska även kommande generationer kunna göra. Det är viktigt för oss. 

Ni får en egen, erfaren guide och en personlig kock samt några hjälpredor som ser till att ni klarar av vandringen mot toppen av Kilimanjaro och allting sker i den takt ni vill hålla.

Som en extra säkerhet följer det alltid med några extraguider också. Det sker av en enkel anledning: vad händer om någon i gruppen inte klarar av att ta sig hela vägen? Med en - eller flera - extraguider så kan resten av gruppen fortsätta medan personen som måste bryta får hjälp med att ta sig till baslägret igen.

Upptäck Kilimanjaro

Rutter

Resa Kilimanjaro

En tuff prövning 

Vad behöver jag för att klara av att ta mig till toppen av Kilimanjaro? Vi skulle säga att två saker kommer att vara avgörande: en vilja och ett par bra vandringskängor. Det handlar emellertid inte om en vanlig promenad i skogen eller i parken. Ställ in dig på ett tufft äventyr där en daglig vandring ligger på mellan 4-6 timmar och där din egen karaktär och viljestyrka definitivt kommer att testas. Dagen för själva toppvandringen handlar ofta om en vandring på närmare 15 timmar. 

Det är också där det blir som tuffast. Fram till topplägret klarar sig de allra flesta, men efter detta så börjar man kunna se att folk ger upp. Klättringen sker dels under natten då solen blir för varm under dagen. En natt på Kilimanjaro å sin sida är väldigt kall och mörk. Det handlar, som sagt, om ett rejält test. Du har emellertid hela tiden hjälp av dina guider och motivation från övriga i sällskapet. Ni klarar det! 

Vilken rutt passar er?

Och, det handlar även om olika rutter till toppen. Den vackraste rutten är Lemoshorutten, men även exempelvis Machamerutten bjuder på en storslagen skönhet och natur. Den är dock ansedd som betydlig tuffare då den måste klaras av på färre dagar. Just Machemerutten är dessutom den rutt som flest väljer så ett val av den kan också innebära visst sällskap längs vägen. Vill ni vara ifred så ska nu ni välja den Norra Rutten. 

Marangurutten erbjuder mest bekvämlighet där ni exempelvis ges möjlighet att sova i stugor i samband med att dagens äventyr och strapatser ska summeras. Oavsett vilken rutt ni väljer så kommer er vilja att testas - och oavsett rutt så kommer vi att hjälpa er med allt det praktiska. Ni fokuserar på att nå toppen av Kilimanjaro, resten tar vi hand om. 

Kontakta oss gärna för lite mer rådgivning och information om de olika rutterna och kring vad ni ska tänka på. Skapa ett minne för livet genom att ta er till toppen av Afrikas Tak med vår hjälp!

SE ALLA VÅRA RECENSIONER PÅ TRUSTPILOTS WEBBPLATS HÄR