Följ med oss till Mafia Island

Ett paradis i Tanzanias skärgård
Kontakta oss

Resa Mafia Island

Drömmer du om att få vakna upp på en plats där stränderna är milsvida, sanden vit som snö och där vattnet är både varmt och har den där inbjudande, härligt turkosa färgen? I så fall är en resa till Mafia Island i Tanzanias skärgård resmålet för dig! 

Kontakta oss

En resa du aldrig glömmer

Mafia Island är den dold liten pärla som erbjuder allt från poolhäng vidare till lata dagar på stranden och där dessutom både snorkling och dykning kan förgylla din tillvaro. 

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa våra resenärer med skräddarsydda resor - 100 % privata! - till Tanzania och Mafia Island. Vårt mål är att skapa en resa som man aldrig glömmer, vi vill ge dig personliga minnen som du delar tillsammans med dem du älskar. Du kommer inte att åka tillsammans med en grupp människor som du inte känner eller har någon relation till: du åker tillsammans med ditt sällskap och med de som verkligen betyder någonting för dig.

resa mafia island

Mafia Island - en dold pärla i Indiska Oceanen 

Vi hjälper dig gärna med att skapa en privat resa där du själv kan sätta ihop en resplan med olika aktiviteter. Vi bokar resa, transporter, boende och ordnar med guider som hjälper er att skapa minnen för livet. 

Ett par dagar på Mafia Island kan exempelvis vara ett perfekt sätt att koppla av efter en bestigning av Kilimanjaro eller efter ett par dagars safari. Oavsett vilket så står vi redo att hjälpa dig och ditt sällskap. Kontakta oss redan idag så sätter vi igång planeringen! 

En fantastisk upplevelse

Mafia Island har hamnat i skymundan av Zanzibar. Det behöver definitivt inte vara någon nackdel för dig som resenär. Detta då ön genom detta är relativt oexploaterad och orörd. Det gör att du också ges en möjlighet att vara mer ifred. 

Mafia Island har förvisso turism som en stor källa till inkomst, men det är ingenting som man känner av som gäst på ön. Stämningen är lugn, harmonisk och avslappnad - helt i linje med valspråket på Swahili som lokalbefolkningen använder sig av: Haraka, Haraka, Haina, Baraka - att stressa medför ingen välsignelse. Det sätter tonen för din vistelse på ön.

Upptäck Mafia Island

Lodger

Resa Mafia Island

Mafia Island - naturen i centrum 

Klimatet är tropiskt och temperaturen ligger i genomsnitt på 27 grader. Det handlar dessutom om ett hav som är varmt - det finns anledningar till varför Indiska Oceanen ofta jämförs med ett badkar. Ett badkar som dessutom är perfekt för snorkling. 

Under ytan gömmer dig tusentals olika fiskarter i alla regnbågens färger och dessutom kan du mellan Mars och Oktober se hur valhajar leker i vattnet kring Mafia Island. En rakt igenom häftig upplevelse. Valhajar är världens största fisk - och den är helt ofarlig för oss människor. En liten simtur bredvid en sådan ger dig definitivt perspektiv på tillvaron. 

Även i övrigt finns en storslagen natur på Mafia Island. Mafia Island Marine Park är en marin nationalpark skapad i syfte att skydda korallreven. Där kan man snorkla och dyka i världsklass. Vegetationen på ön är väldigt varierande, men uteslutande prunkande grön. Tar du dig längre in på ön så hittar du sjöar där ett antal flodhästar valt att bosätta sig. Med våra erfarna guider kan du även ges möjlighet att se både apor, ödlor och en massa spektakulära fåglar och fjärilar.

Hållbara resor till Mafia Island 

Att naturen och miljön är fantastisk på Mafia Island råder det inga tvivel om. Viktigt är också att det förblir så. Vi har hållbarhet som ett nyckelord som genomsyrar hela vår verksamhet. Målet är att alltid göra vårt yttersta för att bevara den unika miljön som finns i Tanzania. 

Vi minimerar våra negativa avtryck på miljö och klimat och vi vill även att kommande generationer ska kunna njuta av det storslagna som detta land erbjuder. Väljer du oss för din resa till Mafia Island så väljer du ett hållbart alternativ. Kontakta oss redan idag så börjar vi planera din resa! 

SE ALLA VÅRA RECENSIONER PÅ TRUSTPILOTS WEBBPLATS HÄR