Om oss

Välkommen till
Tanzania Travels

Välkommen till Tanzania Travels. Vi har sedan 1979 hjälpt många familjer att upptäcka den östafrikanska pärlan Tanzania. Vi anordnar resor till Tanzania och det är det enda landet som vi gör detta till. Vilket också innebär att vi byggt upp ett enormt kontaktnät och att vi genom detta fullt ut kan skräddarsy din upplevelse.

Detta oavsett om du vill göra en klassisk safariresa, bestiga Kilimanjaro, njuta av lugnet på Zanzibar eller om du vill upptäcka små pärlor som Mafia Island och Pemba. Eller varför inte allt i samma paket? För oss är ingenting omöjligt!

Privata resor till Tanzania 

Väljer man att åka med andra researrangörer så klumpas man ihop tillsammans med andra. Det innebär att en del av upplevelsen går förlorad. Man måste ta hänsyn till andra, man måste anpassa sig till andras viljor och man måste också följa en given rutt. 

Vi tänker annorlunda. Vårt mål är att ge våra resenärer de absolut bästa förutsättningarna att skapa minnen för livet. Väljer ni en safariresa till Tanzania med oss så är det bara ert sällskap som är med i gruppen. Ni får en personlig guide, en egen bil och boenden som ligger innanför Naturparkerna. Det senare är viktigt: ni kommer nära djuren och ni behöver inte åka flertalet mil enbart för att ta er till parkerna - ni är på plats. Läget är allt! 

Samtidigt så är vi aldrig långt borta. Vår verksamhet bygger på att skapa relationer och personliga band till våra kunder. Reseledaren planerar er resa ner på detaljnivå och är alltid bara ett samtal bort om det uppkommer några frågor. Från dess att ni kontaktar oss för den initiala planeringen av er resa fram tills ni landar i Sverige så är vi med er. Varje resa och varje resenär har högsta prioritet. 

Miljö och hållbarhet är viktiga frågor 

Hållbarhet är ett nyckelord som löper genom hela vår verksamhet. Vi gör vårt yttersta för att minska vår påverkan på miljö och klimat. Det gäller både i samband med att din resa planeras, men även på plats i Tanzania. Det handlar om en storslagen natur, fantastiska miljöer och om världens största antal vilda djur. Vi vill att du ska uppleva allt detta - men även att kommande generationer ska göra detsamma. Vi tar miljöarbetet på allvar! 

Har du alltid drömt om att se The Big Five? Vill du bestiga det mytomspunna berget Kilimanjaro? Ska du och din älskade åka på en bröllopsresa? Tanzania erbjuder dig allt du behöver i form av spänning, storslagen natur, vilda djur, milsvida stränder framför ett turkost vatten, snorkling i världsklass och boenden som går utanpå det mesta. Vi hjälper dig att hitta de riktiga pärlorna. Kontakta oss redan idag så sätter vi igång med att planera din resa! 

Laget

Björn Åberg

Björn har rest över hela världen, men blev speciellt förälskad i Tanzania. Tanzania har Afrikas högsta berg, några av de bästa dykplatserna och stränderna i världen, och en otroligt vacker natur med ett överflöd av vilda djur. Efter att ha varit på plats många gånger är Björns absoluta favorit med Tanzania de vida slätterna som är hem för miljontals djur av alla former och storlekar. Björn insåg snabbt att det enda sättet att bevara denna fantastiska miljö för framtida generationer är att arrangera hållbara resor som stödjer både naturen och lokalbefolkningen och med det i åtanke så föddes Tanzania Travels.

Jane Dalley

Jane har arrangerat safari under större delen av sitt liv. Hennes far växte upp i Arusha och ägde ett framgångsrikt safariföretag så Jane vet exakt vad det innebär att arrangera magnifika resor, oavsett om det är för barnfamiljer, par, nygifta, vänner eller kollegor. Jane är en fantastisk värd och en riktigt snäll och omtänksam person som kommer att gå till otroliga längder för att ni ska känna er bekväma på era resor. Det bästa med Tanzania för Jane är de varierande arterna av flora som finns i dom olika delarna av landet.

Mathilda Mwakatuma

Mathilda älskar de vackra stränderna på Zanzibar och Pemba. Hon har besökt öarna runt Swahili-kusten flera gånger om, inklusive maffia ön, Zanzibars mindre okända öar och Pemba. På grund av sin erfarenhet genom sina resor känner hon till dessa fantastiska öar och dess omgivningar bättre än någon annan. För Joanna är det viktigt att ge både nya gäster och gäster som har varit i Tanzania förr en unik upplevelse och hon är övertygad om att Tanzania aldrig slutar att erbjuda nya överraskningar för alla som söker det.

Melkiory Tippey

Melkiory är den mest erfarna guiden ni kan hitta. Han har hjälpt till att organisera och lett mer safaris än de flesta och han har varit överallt i Tanzania, så han känner till alla hörn av landet. Hans kunskap om dom vilda djuren, deras vanor och livsmiljöer är oöverträffbara, och våra gäster komplimenterar honom ofta för hans stora kunskap ämnena. Melkiory har själv utbildat många av våra guider och hjälper nu till med att hitta de unika platserna, husen och hotellen som säkerligen kommer att ge er en unik och oförglömlig upplevelse av era resor.

Våra värden

På Tanzania Travels tror vi att hållbarhet, social medvetenhet, respekt för naturen och djuren samt minskning av koldioxidutsläpp är avgörande element för att skapa en verkligt minnesvärd resa. Därför erbjuder vi individuellt skräddarsydda resplaner som inkorporerar dessa värden i varje aspekt av er resa till Tanzania. Vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom att samarbeta med lokala partners som delar vårt engagemang för hållbar turism. Våra turer är utformade för att stödja lokalsamhällena och skydda de naturliga livsmiljöerna för Tanzanias hisnande vilda djur samtidigt som vi ger dig en unik inblick i den lokala kulturen.

Vi prioriterar social medvetenhet genom att uppmuntra våra resenärer att engagera sig i ansvarsfulla turistpraktiker som stödjer den lokala ekonomin och främjar kulturellt utbyte. Våra guider är professionellt tränade för att dela sin kunskap om Tanzanias olika kulturer och traditioner samtidigt som de uppmuntrar respektfulla interaktioner med lokala samhällen. Dessutom är vi engagerade i att respektera naturen och djuren, och vi arbetar med partners som delar detta engagemang för att säkerställa att alla våra resor och turer genomförs med högsta etiska standarder. Vi uppmuntrar våra gäster att interagera med djurlivet på ett säkert och ansvarsfullt sätt, och att respektera deras naturliga livsmiljöer och beteenden.

Genom att resa med oss kan ni vara säkra på att er resa till Tanzania är mer hållbar, socialt ansvarstagande och respektfull för naturen och djuren. Vi är dedikerade till att minska koldioxidutsläppen genom att använda nyare transportsätt, och vi uppmuntrar våra resenärer att delta i bevarandearbeten och koldioxidavbrottsprogram för att minimera miljöpåverkan. Låt oss ta med er på ett oförglömligt äventyr som respekterar Tanzania, dess natur och dess folk!

SE ALLA VÅRA RECENSIONER PÅ TRUSTPILOTS WEBBPLATS HÄR