Safari och Solsemester

Tanzania är känt för sina berömda safariparker och Zanzibars orörda stränder, men det finns mycket mer att upptäcka bortom de välbesökta turiststråken. Genom att avvika från den vanliga vägen kan våra gäster avslöja dolda safaripärlor och avskilda exotiska stränder. Oavsett om du söker spännande möten med vilda djur eller avkopplande strandvistelser, erbjuder Tanzania den perfekta kombinationen av safari och solsemester.

Kontakta oss

Ruaha Nationalpark – Safariäventyr och Solsemester i Hjärtat av Tanzania

Belägen i hjärtat av Tanzania är Ruaha Nationalpark landets största nationalpark, men den förblir relativt okänd för många som söker en safari. Dess avlägsna läge säkerställer en känsla av exklusivitet, med stora områden av orörd vildmark som väntar på att utforskas. Här kan du bevittna en mångfald av djurliv, inklusive stora elefanthjordar, lejonflockar och skygga leoparder. Den stora Ruaha-floden, som flyter genom parken, fungerar som en livlina för otaliga djur och erbjuder fantastiska möjligheter för båtsafari och fågelskådning.

Nyerere Nationalpark

Med en yta på imponerande 50 000 kvadratkilometer är Nyerere Nationalpark (tidigare Selous viltreservat) ett av Afrikas största skyddade områden och ett UNESCO-världsarv. Trots sin enorma storlek förblir Nyerere relativt outforskad av många resenärer, vilket möjliggör intima möten med vilda djur i en orörd vildmarksmiljö. Utforska reservatet på bilsafari, vandringssafari eller båtturer längs Rufiji-floden, där du kan se flodhästar, krokodiler och en mängd olika fågelarter. Med sina varierande habitat, inklusive gräsmarker, skogsområden och våtmarker, lovar Nyerere en oförglömlig safariupplevelse.

Katavi Nationalpark – Safari och Solsemester i Orörd Vildmark

För den äventyrliga resenären som söker äkta vildmarksupplevelser erbjuder Katavi Nationalpark i västra Tanzania en oöverträffad safariupplevelse. Denna avlägsna och orörda vildmark är en av Afrikas bäst bevarade hemligheter, med stora slätter fulla av djurliv och orörda landskap utan turistmassor. Katavis säsongsbetonade översvämningsslätter lockar en mängd djur, inklusive stora buffelhjordar, elefanter och zebror, tillsammans med rovdjur som lejon, leoparder och fläckiga hyenor. Med bara ett fåtal safariläger kan besökare i Katavi njuta av känslan av att ha en hel nationalpark för sig själva, vilket gör för en exklusiv och oförglömlig safariäventyr.

Mikumi Nationalpark

Belägen nära Tanzanias södra safarikrets erbjuder Mikumi Nationalpark en fantastisk safariupplevelse utan de folkmassor som ofta finns i mer populära parker. Trots sin närhet till den livliga staden Dar es Salaam förblir Mikumi relativt outforskad, vilket gör den till en idealisk destination för resenärer som söker lugn och vilda djurmöten i en orörd vildmarksmiljö. Parken är hem för en mångfald av djurliv, inklusive elefanter, giraffer, zebror och olika antiloparter. Med sina öppna gräsmarker och akaciaskogar är Mikumi en fotografs paradis, som erbjuder oändliga möjligheter att fånga fantastiska vilddjursscener mot en bakgrund av natursköna landskap.

Saadani Nationalpark – Safari och Solsemester vid Kusten

För en verkligen unik kombination av safari och solsemester, se inte längre än Saadani Nationalpark. Belägen längs Tanzanias norra kust är denna kustvildmark den enda nationalparken i Östafrika där buskland möter stranden. Här kan du kombinera traditionella safariturer med avkopplande strandpromenader och simning i Indiska oceanens varma vatten. Håll utkik efter vilda djur som elefanter, giraffer och lejon som strövar över savannen mot en bakgrund av orörda stränder och vajande palmträd. Saadani erbjuder en sällsynt möjlighet att uppleva det bästa av båda världar på en oförglömlig destination.

Gombe Stream och Mahale Mountains Nationalparker

Tanzania handlar inte bara om "The Big Five"; det är också hem för några av de sista återstående populationerna av vilda schimpanser. Gombe Stream och Mahale Mountains Nationalparker, belägna längs Tanganyikasjöns stränder i västra Tanzania, erbjuder unika möjligheter för schimpanstrekking i deras naturliga livsmiljöer. Gjorda berömda av primatologen Jane Goodall är Gombe Stream där hon genomförde sin banbrytande forskning om schimpanser. Mahale Mountains, å andra sidan, har ett robust bergsterräng och täta skogar, vilket ger en otrolig bakgrund för möten med schimpanser. Vandringar genom dessa parker erbjuder en inblick i våra närmaste släktingars fascinerande värld och en chans att bevittna deras komplexa sociala beteenden i det vilda.

Boka din safari i Tanzania på plats idag och upplev Afrikas vildmark!

Få en skräddarsydd, privat resa med Tanzania Travels.

Kontakta oss

27 May 2024