Safariaktiviteter

Besök till
Arusha vattenfall
och varma källor

Arusha-vattenfallen och de varma källorna i området är två fantastiska naturliga sevärdheter som ligger i norra Tanzania, och att besöka dem är en upplevelse som man inte får missa.

Arusha-vattenfallen, också kända som Meru-vattenfallen, ligger vid foten av Mount Meru, bara en kort bilresa från staden Arusha. Fallen är av spektakulär syn, med vatten som kaskaderar nerför klipporna och störtar ner i sjön nedanför. Besökare kan vandra till fallen och njuta av dom fantastiska vyerna över de omgivande landskapen, inklusive det närliggande Mount Kilimanjaro. Efter att ha besökt fallen kan man fortsätta till de närliggande varma källorna, där man kan koppla av och bada i det tempererade mineralrika vattnet. De varma källorna sägs ha terapeutiska egenskaper och är en populär destination för avkoppling, förnyelse och som dessutom ligger i en lugn skogsmiljö, omgiven av frodig vegetation och vilda djur.

Här kan man även njuta av en picknicklunch och ett uppfriskande dopp i det svalare vattnet som finns i den närliggande floden nära källorna. Utöver de naturliga sevärdheterna kan besökare också lära sig om den lokala kulturen och traditionerna hos den närliggande Arusha-stammen. Stammen är känd för sitt rika kulturella arv och sin nära relation till naturen. Ett besök på Arusha-vattenfallen och de varma källorna är en chans att uppleva den naturliga skönheten och kulturella arvet i regionen. Samtidigt som man njuter av en avkopplande och förnyande flykt från stadens stress och jäkt eller efter en lång flygresa. Priset är 2.200 SEK per person inklusive lunch.

Besök till byn Ilkiding'a

Att besöka byn Ilkiding'a, belägen i norra Tanzania, är en unik upplevelse som ger dess besökare en unik chans att få lära sig om den lokala kulturen och levnadssättet för tanzanier som bor på landsbygden utanför större städer.

Förutom de kulturella aktiviteterna och guidade turerna som finns kan man också besöka den lokala skolan för att interagera med eleverna. Ilkiding'a Primary School är en liten men växande skola som tjänar det omfattande samhället. Skolan här är ett bevis på det lokala folkets engagemang och hårda arbete för att tillhandahålla utbildning och möjligheter för sina barn. Besökare till skolan får chansen att träffa både eleverna och lärarna för att lära sig om utmaningarna och möjligheterna med utbildning i regionen. Man kan också delta i klassrumsaktiviteter vilket ger en rolig och engagerande upplevelse för både besökare och elever.

En av höjdpunkterna med en vistelse på Ilkiding'a Primary School är att donera skolmaterial, böcker och andra hjälpmedel. Dessa donationer uppskattas mycket av skolan såväl som samhället och kan göra verklig skillnad i elevernas liv. Att besöka skolan och samspela med eleverna är en belönande och lärorik upplevelse som ger en inblick i de lokala människornas dagliga liv. Det är också ett tillfälle att ge tillbaka till samhället och stödja utbildning och utveckling av nästa generation. Priset för transport och lunch är 720 SEK per person.

Arusha national park

Arusha nationalpark är en vacker destination som ger besökare chansen att uppleva regionens naturliga skönhet och vilda djur på en enda dag.

Detta gör parken till en idealisk dagsutflykt för dem som har ont om tid eller letar efter ett mer tillgängligt alternativ till de längre safari-expeditionerna i området. Besökare till Arusha nationalpark kan förvänta sig att få se en mängd olika vilda djur, inklusive giraffer, zebror, babianer och olika fågelarter. Parken är också hem för ett antal fantastiska landskap, inklusive frodiga skogar, rullande kullar och glittrande sjöar. En av höjdpunkterna i att besöka Arusha nationalpark är möjligheten att vandra upp för sluttningarna på Mount Meru, Afrikas femte högsta bergstopp. Berget erbjuder andlösa vyer över omgivande landskap, inklusive den närliggande Kilimanjaro-bergskedjan. Här kan man också åka på en safaritur genom parken, som täcker ett område på cirka 137 kvadratkilometer (53 kvadratmil). Parkens olika livsmiljöer gör parken till en idealisk plats för djurobservation, och besökare kan uppleva en mängd olika djur, såsom bufflar, vildsvin och till och med leoparder.

För dem som söker en mer avkopplad upplevelse är ett besök vid Momella-sjöarna ett måste. Dessa grunda, alkaliska sjöar är en vacker syn och hem för många olika fågelarter, inklusive flamingos och pelikaner. Arusha Nationalpark är också hem för ett antal kulturella sevärdheter, inklusive Ngurdoto-kratern, en massiv vulkanisk kaldera som är en helig plats för de lokala Meru-folket. Sammanfattningsvis är ett besök i Arusha nationalpark en chans att uppleva regionens unika skönhet och vilda djur på en enda dag. Oavsett om ni vandrar genom parken med en guide, bestiger sluttningarna av Mount Meru, tar en safaritur genom parken eller helt enkelt njuter av de fantastiska landskapen och djuren, är detta en destination som erbjuder något för alla. Beroende på vad ni vill göra, börjar priset på 2 780 SEK per person.

Vandring till
Mandara Hut

Att vandra till Mandara Hut och tillbaka på en dag är en spännande och utmanande aktivitet för äventyrslystna som besöker Tanzania.

Mandara Hut är en populär rastplats för bestigare av Marangu-leden på Mount Kilimanjaro och erbjuder en fantastisk utsikt över den omgivande regnskogen samt möjligheten att få se unika växt- och djurarter. Vandringen till Mandara Hut börjar vid Marangu Gate, som ligger i byn Marangu och tar cirka en timmes bilresa från Moshi. Stigen är väl utmärkt och följer en lätt sluttande gång genom den frodiga regnskogen. På vägen kommer man att stöta på olika växt- och djurliv, inklusive höga träd, färgglada fåglar och lekfulla apor.

Bestigningen till Mandara Hut från Marunga gate är av en sträcka på cirka 8,4 kilometer och tar mellan 4 till 6 timmar beroende på fysisk kondition och tempo. Man kommer att gå uppåt cirka 670 meter från Marangu Gate till Mandara Hut, med några brantare delar och bergig terräng på vissa ställen. Vid ankomsten till Mandara Hut kan man ta en välbehövlig paus och njuta av den spektakulära utsikten över den omgivande regnskogen och Mount Kilimanjaros höga toppar i fjärran. Hytten är en bekväm rastplats och erbjuder grundläggande faciliteter som toaletter, picknickbord och en liten butik som säljer snacks och drycker. Lunch och vatten ingår.

Efter en kort kraftsamling vid Mandara Hut påbörjar man sin nedstigning tillbaka till Marangu Gate. Återresan tar emellan 2 till 3 timmar och är samma stig som vandringen upp. Här kommer man att uppskatta landskapet i omvänd ordning och få chansen att upptäcka djur- och växtarter som man kanske missat på vägen upp. Att vandra till Mandara Hut och tillbaka på en dag är en belönande och minnesvärd upplevelse som ger en smak av Mount Kilimanjaro-vandringen utan kravet på att faktiskt klättra hela vägen upp på Kilimanjaro topp. Det är en utmanande men uppnåelig aktivitet som är åtkomlig för de flesta personer med olika fysiska nivåer och som också erbjuder möjligheten att uppleva den unika skönheten av Kilimanjaro. Denna heldagsaktivitet kostar 3 450 SEK per person. Vänligen kontakta oss för priser på större grupper.

Makoa Farm wildlife rescue center

Makoa Farm Wildlife Rescue Center, beläget i byn Machame i Tanzania, är en unik destination som erbjuder dess besökare chansen att uppleva naturvård på nära håll. Centret är hem för olika räddade djur, från elefanter och babianer till hyenor och till och med en lejoninna.

Besökare på Makoa Farm Wildlife Rescue Center kan delta i olika aktiviteter som visar centrets engagemang för djurvälfärd och miljöhållbarhet. Här kan man lära sig om djuren som lever på centret och utmaningarna de står inför i det vilda samt de insatser som görs för att skydda och rehabilitera dem. Centret erbjuder också praktiska erfarenheter, såsom att mata djuren och hjälpa till med deras skötsel.

En av höjdpunkterna med ett besök på Makoa Farm Wildlife Rescue Center är möjligheten att få se djuren på nära håll. Här kan besökare samspela med många av de räddade djuren, som de lekfulla aporna och babianerna, eller observera den majestätiska lejoninnan på ett säkert avstånd. Centrets personal är kunniga och passionerade av djuren i deras vård och är alltid glada att svara på frågor och dela med sig av deras expertis. Centret engagerar sig även i hållbara och miljövänliga metoder. Faciliteterna är designade med minimal miljöpåverkan i åtanke och bland de miljövänliga bekvämligheterna som erbjuds finner man solenergi och komposterande toaletter. Centrets personal samarbetar också med lokala samhällen för att främja naturvårdsinsatser och stödja hållbara turisminitiativ i regionen.

Besökare på Makoa Farm Wildlife Rescue Center kan också utforska det omgivande området, som är hem för olika naturliga sevärdheter och kulturella upplevelser. Den närliggande byn Machame erbjuder möjligheten att lära sig om traditionell praxis och sedvänjor, och här kan man också utforska det fantastiska landskapet av Mount Kilimanjaro och den omgivande regnskogen som finns i området. Sammanfattningsvis är ett besök på Makoa Farm Wildlife Rescue Center en chans att uppleva naturvård på ett unikt och meningsfullt sätt. Från centrets engagemang för djurvälfärd och miljöhållbarhet till möjligheten att samspela med räddade djur på nära håll, är det en destination som erbjuder något riktigt speciellt. Besök på Makoa Farm Wildlife Rescue Center bokas i förväg med en icke-återbetalningsbar entréavgift på 50 USD som går direkt till arbetet på gården.

Ballongsafari

En varmluftsballongsafari över Serengetis nationalpark i Tanzania är ett oförglömligt sätt att uppleva en av världens mest ikoniska naturreservat.

Ballongsafarin börjar tidigt på morgonen, där man träffar sin pilot och besättning på startplatsen. När ballongen blåses upp, får gästerna en säkerhetsgenomgång och en översikt av vad som väntas under flygningen. När alla är ombord, stiger ballongen upp, sakta in i himlen där solen börjar gå upp över horisonten. När ballongen svävar över Serengeti, bemöts man med en panoramautsikt över parkens olika landskap och djurliv. Från hjordar av gnuer och zebror till höga giraffer och majestätiska elefanter. Härifrån ser man även parkens invånare som går omkring i sina dagliga rutiner precis som om ni och ballongen vore en naturlig del av landskapet.

Varmluftsballongsafari är unikt eftersom denna erbjuder ett fågelperspektiv av parken som är något omöjlig att få från marken. Här uppe kan man uppskatta Serengetis utbredning och de komplexa förhållandena som finns mellan dess olika djurinvånare, vilket ger en djupare uppskattning för sammanlänkningen av naturen. Efter ungefär en timme i luften landar ballongen försiktigt tillbaka på startplatsen, där gästerna bjuds på en champagne-frukost i hjärtat av Serengeti.  Denna champagne-frukost ger er möjligheten för tid av reflektion över upplevelsen, innan fortsättningen av er safari. Priset för denna oförglömliga upplevelse är 6.825 SEK per person. Och om vädret inte tillåter starten, får ni en full återbetalning.

Kilimanjaro Golf and Wildlife Estate

Välkommen till Kiligolf, där golfens magi möter spänningen av Afrika! Klassad som golfbanan nummer 1 i Tanzania bjuder vi in er till ett extraordinärt golfäventyr som är helt unikt.

När man kliver ut på dess noggrant designade fairways, kommer ni att bli uppslukade av dess hjärtevärmande afrikansk historia som utvecklas med varje sving på denna 18 håls mästerskapsgolfbana. Upplev spänningen när ni slår ut i en fantastisk naturkuliss med Kilimanjaro som bakgrund, och där varje hål blir en möjlighet att spela golf i en verkligt unik miljö. Ta er an utmanande hinder på fairway och bygg en koppling till den afrikanska naturen som sträcker sig bortom själva sporten.

Oavsett om ni är en erfaren golfspelare eller nybörjare, så lovar Kiligolf en oförglömlig upplevelse som får er att längta efter mer. Så, ta tag i era klubbor, omfamna spänningen och upptäck en värld där kärlek och golf flätas samman för att skapa en verkligt magisk atmosfär. Gör er redo att slå ut och upplev Kilimanjarogolf - där Tanzanias vackra natur och golf blir ett oskiljaktigt äventyr.

Safari

SafariParkerLodger
Hur vill ni uppleva Tanzania?
Vi hjälper er att skapa ett komplett paket
Kontakta oss