Vad är Serengeti?

Serengeti är en stor savannregion i Östafrika som sträcker sig över norra Tanzania och sydvästra Kenya. Området är känt för sin rika biologiska mångfald och är hem för några av världens mest imponerande djurliv, inklusive den stora migrationen av gnuer och zebror.

Kontakta oss

Var ligger Serengeti?

Serengeti ligger huvudsakligen i Tanzania och sträcker sig in i Kenya. Den mest kända delen är Serengeti Nationalpark i Tanzania, som är en av de största och mest välkända nationalparkerna i världen.

Vad är den stora migrationen i Serengeti?

Den stora migrationen är en årlig rörelse av miljontals gnuer, zebror och andra gräsätare över Serengetis slätter i jakten på färskt gräs och vatten. Detta fenomen anses vara en av de mest spektakulära naturupplevelserna på jorden.

Vilka djur kan man se i Serengeti?

I Serengeti kan man se en mängd olika djur, inklusive "The Big Five" (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel), samt gnuer, zebror, giraffer, geparder, hyenor och många fler.

När är den bästa tiden att besöka Serengeti?

Den bästa tiden att besöka Serengeti beror på vad du vill se. För att uppleva den stora migrationen är månaderna juni till september idealiska. För att se nyfödda djur är perioden januari till februari bäst.

Hur stor är Serengeti Nationalpark?

Serengeti Nationalpark täcker en yta på cirka 14,750 kvadratkilometer och är en av de största nationalparkerna i Afrika.

Varför är Serengeti ett världsarv?

Serengeti är ett världsarv på grund av sin unika och rika biologiska mångfald samt det årliga migrationsfenomenet. Området spelar en viktig roll i bevarandet av många hotade arter och erbjuder oöverträffade möjligheter för naturturism och forskning. Om du har fler frågor eller vill planera ditt besök till Serengeti, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att upptäcka detta fantastiska naturparadis.

Boka din safari i Tanzania på plats idag och upplev Afrikas vildmark!

Få en skräddarsydd, privat resa med Tanzania Travels.

Kontakta oss

17 Jun 2024