Följ med oss till Zanzibar

Ändlösa stränder
Kontakta oss

Resa Zanzibar 

Zanzibar är känt för att ha världens vackraste stränder. Det turkosa, badkarsvarma vattnet, sanden som är vit och mjuk som mjöl och palmerna som vajar harmoniskt runtomkring. Vad mer kan man begära? Genom att boka en resa till Zanzibar med oss så kommer du bort från stressen, från pressen och från allt vad snö, regn och slask heter. Zanzibar är avkoppling i ordets rätta bemärkelse. Vi hjälper dig med allt från flygbiljetter till bokning av boende och aktiviteter. Med prisgaranti på alla bokningar.

Kontakta oss

Zanzibar - mer än bara stränder

Man kan argumentera om både Mauritius och Maldivernas storhet och fördelar, men ser man till Zanzibar så handlar det om mer än bara stränder, fina hotell och häng vid poolen. Vill du så har du en fantastisk kultur och historia att ta del av. 

Lokalbefolkningen är gästvänliga och du kommer garanterat att se fiskare  i de ikoniska Dhow-båtarna glida förbi i horisonten och kvinnor klädda i de typiskt, och för Zanzibar utmärkande, färgglada kläderna. På stränderna spelar barn fotboll och du är givetvis välkommen att hoppa in i en match mellan doppen i Indiska Oceanen.

resa till Zanzibar

Lång erfarenhet av resor till Zanzibar 

Vi har sedan 1979 anordnat resor till Zanzibar och det ger dig som resenär en massa fördelar. Vi vet vilka hotell som är bra och det spelar ingen roll om du är ute efter ren lyx, en mindre stuga vid stranden eller om du vill ha en mer familjevänlig resort för er familj. Vi kan hjälpa dig att hitta ett bra boende - till riktigt bra priser. 

En resa till Zanzibar kan även med fördel kombineras med exempelvis ett safari eller en bestigning av Kilimanjaro. Med oss får du en personlig, skräddarsydd resa där allt från flyg, boende och aktiviteter är utformade efter dina önskemål. Resa Zanzibar? Kontakta oss redan idag så börjar vi resan mot din livs resa!

Zanzibar - med äventyret i fokus 

Zanzibar må vara känd för stränderna, men det handlar om mer än så. Det stora äventyret ligger bara några meter bort - i havet. Vill du uppleva ett äventyr under vattnet så är snorkling och dykning ett måste när du besöker Zanzibar. 

Med vackra, orörda korallrev och med fiskar i regnbågens alla färger så har du ett skådespel att njuta av under ytan. Har du riktigt tur så korsar en sköldpadda din väg. Du kan även ges möjlighet att simma med delfiner under din resa till Zanzibar. På tal om sköldpaddor så kan en liten tripp till ön Prison Island rekommenderas. Där finns jättesköldpaddor vars ålder ligger på närmare 100 år och väntar på dig. 

Snorkling och dykning i Zanzibar är dessutom familjevänliga aktiviteter. Reven bryter vattnet och det gör att vattnet är lugnt. Du behöver inte oroa dig för att det går vågor - det är bara att simma ut och njuta av livet i naturens egna akvarium. 

Upptäck Zanzibar

AktiviteterHotell

Resa Zanzibar

Gamla stan i Stone Town - gå vilse och njut 

Utöver stränder, dykning och snorkling så kan du även njuta av lite coolt stadshäng. Gamla Stan inne i Stone Town finns med på UNESCOS lista över världsarv och väl därinne så är det enkelt att dels bli förtrollad av de färgglada byggnaderna och dels att gå vilse i den labyrint av smala gator och gränder som slingrar sig fram genom stadsdelen. Här går man mer än gärna vilse, det lovar vi! 

I Stone Town sker ett spännande möte mellan gammalt och nytt och det finns en puls som nästan är vibrerande. Här kan du se exempelvis Tippu-tip-huset - residenset för Zanzibars sista sultan - och Nationalmuseet och Folkets Palats. Samtliga dessa byggnader ger dig en fin inblick i den spännande kultur som finns - och har funnits - i Zanzibar. 

En kulinarisk resa i Zanzibar 

Hungrig? Det behöver du inte vara länge. Vad sägs om den unika pizzan från Zanzibar. Förväntar du dig en Vesuvio eller en Capricciosa får du leta vidare - en pizza på Zanzibar påminner mer om en pannkaka och där fyllningen endast begränsas av pizzabagarens fantasi och tillgång på råvaror. Musslor, räkor, calamares, avocado, hummer tillhör de vanliga ingredienserna - men den äventyrlige tackar givetvis inte nej till en pizza med Snickers och banan på. 

Vill du spela lite mer säkra kort så beger du dig ner till hamnen för att njuta av nygrillad fisk eller skaldjur. Varje kväll plockade de lokala fiskarna fram sina grillar och bjuder på kulinariska resor som går utanpå det mesta. En perfekt dryck att skölja ner allt detta med är den lokala specialiteten gjord av pressat sockerrör,  lime och ingefära. 

Zanzibar har allt du kan begära och genom att boka din resa genom oss så får du också en vistelse som lever kvar inom dig genom resten av ditt liv. Ett perfekt minne att plocka fram när vädret på hemmaplan är som allra, allra sämst. Kontakta oss idag så skräddarsyr vi en lösning för just dig och ditt sällskap!

SE ALLA VÅRA RECENSIONER PÅ TRUSTPILOTS WEBBPLATS HÄR