Zanzibar Aktiviteter

Stone Town - Guided tour

Stone Town är det historiska hjärtat av Zanzibar, och en guidad tur är det bästa sättet att utforska dess smala gator, livliga marknader och pulserande kulturella landmärken.

En vägledd tur i Stone Town tar med er på en resa genom öns rika historia, från dess tidiga dagar som centrum för kryddhandeln till dess roll i den östafrikanska slavhandeln. Turen börjar vanligtvis vid det ikoniska House of Wonders, ett storslaget palats byggd av Sultan Barghash i slutet av 1800-talet, som nu fungerar som ett museum för swahilikultur och historia. Därifrån ges man chansen att utforska stadens slingrande gator, beundra den intrikata arkitekturen av de gamla stenbyggnaderna och de färgglada trädörrarna som är en signatur för Stone Town.

Turen tar dig genom de livliga marknaderna, där ni kan få smaka på lokala mat- och dryckesalternativ samt leta bland souvenirer, kryddor och andra unika produkter. Ni kan också besöka dom historiska landmärkena som Old Fort, en 1600-tals portugisisk befästning, och den anglikanska katedralen som byggdes och användes för den tidigare slavhandeln. När ni utforskar staden kommer er guide att dela med sig av berättelser och insikter om Zanzibars historia och kultur vilket ger en djupare förståelse för öns unika identitet och arv.

En av höjdpunkterna i turen är ett besök av Forodhani Gardens, en populär samlingsplats för lokalbefolkningen och turister. Här kan ni få smaka på lokal street food och få glädjas av den livliga atmosfären som finns på denna offentliga plats. En guidad tur i Stone Town är ett måste för alla som besöker Zanzibar som erbjuder er en chans att utforska öns rika historia och kultur och få en djupare uppskattning av Stone Towns unika karaktär och identitet. Priset beror på gruppstorlek och ligger i genomsnitt på 595 SEK per person

Zanzibar Spice Tour

Zanzibar är känt som "Kryddön" på grund av dess historia som centrum av kryddhandeln.

En kryddtur är en populär utflykt för besökare av Zanzibar som ger möjligheten att utforska öns livliga kryddindustri. På turen får man lära sig om odling och dess historia och dom olika exotiska kryddorna som finns. Turen börjar vanligtvis med ett besök på en lokal kryddfarm där man får se hur kryddor som kryddnejlika, kanel och vanilj odlas och skördas. På turen kan man också lära sig om de olika medicinala egenskaperna kryddor har och hur de har använts i århundraden inom traditionell medicin. Under vägens gång kan besökare lukta och smaka på olika kryddor och örter samt lära sig om deras kulinariska användningar. Man kan också se hur kryddor bearbetas och förbereds för marknaden och till och med ta med sig några som souvenirer hem. Kryddturen är inte bara ett fascinerande sätt att lära sig om Zanzibars historia och kultur utan också en sinnesupplevelse, där syn-, hörsel- och luktsinnet på kryddfarmen ger en minnesvärd och engagerande upplevelse. Ett besök på en kryddplantage är en måste-göra-utflykt för alla som besöker Zanzibar och en möjlighet att få lära sig om öns unika historia och kultur samt uppleva dess livliga kryddindustri på nära håll. Vi rekommenderar att besöka en kryddplantage när man åker till eller från hotellet till flygplatsen. Priset beror på gruppstorlek, men i genomsnitt cirka 275 SEK per person.

Prison Island

Fängelseön, också känd som Changuu Island, är en liten ö belägen utanför kusten av Stone Town, Zanzibar.

Ön har en fascinerande historia, ursprungligen avsedd som fängelse för rebelliska slavar, men som senare omvandlads till en karantänstation för patienter med gula febern. Idag är ön en populär utflyktsdestination som erbjuder besökare möjligheten att utforska historien och njuta av dess vackra naturliga omgivningar. En av höjdpunkterna i ett besök på Fängelseön är chansen att se dess mest kända djurinvånare, de jättelika Aldabra jättelandskölpaddorna. Dessa uråldriga varelser kan väga upp till 350 kg och leva i över 100 år. Sköldpaddorna på Fängelseön fördes till ön i slutet av 1800-talet och vandrar idag runt fritt och glädjer besökare med sin storlek och milda karaktär.
Förutom sköldpaddorna kan besökare utforska öns andra attraktioner såsom ruinerna av det gamla fängelset, ett litet museum och en vacker vit sandstrand. Stranden är perfekt för simning, solbad och avkoppling och erbjuder fantastisk utsikt över det omgivande turkosa vattnet. Utflykten till Fängelseön inkluderar vanligtvis en båttur från Stone Town, vilket ger besökare möjlighet att ta in den vackra kustmiljön på vägen. Öns historia och naturliga skönhet gör den till ett måste-besök-destination för alla som reser till Zanzibar. Totalt sett är utflykten till Fängelseön ett fantastiskt sätt att tillbringa en dag i Zanzibar och ger er möjligheten att utforska öns fascinerande historia, njuta av dess vackra naturliga omgivningar och interagera med dess unika djurliv. Från Stone Town är priset 560 SEK per person.

Jozani Forest Reserve

Jozani Chwaka Bay nationalpark är ett skyddat område som ligger i södra delen av Zanzibars ö, i Tanzania.

Parken är hem för Jozani-skogen, en vacker regnskog som är den sista kvarvarande inhemska skogen på ön. Jozani-skogen är fylld med exotiska växter och träd, och här finns det en mångfald av djurliv, inklusive den hotade Zanzibar-rödkolobusapan, som endast finns på Zanzibar. Ett besök i Jozani-regnskogen är en fantastisk utflykt som ger möjlighet att utforska den frodiga tropiska skogen. Skogen har ett fascinerande ekosystem, med höga träd, ormbunkar och exotiska blommor. Besökare kan vandra längs de slingrande stigarna och njuta av skogens ljud, upptäcka apor, fåglar och fjärilar längs vägen.

En av höjdpunkterna i ett besök i Jozani-regnskogen är möjligheten att se den sällsynta Zanzibar-rödkolobusapan. Parken är hem för över 1000 apor, vilket gör den till en av de största populationerna av rödkolobusapor i världen. Aporna är kända för sin unika färgning, med livfullt rött hår och svart ansikte som kan ses hoppa mellan träden och leka i skogens höga träd. Ett besök i Jozani-regnskogen leds av erfarna guider som är kunniga om parkens historia, ekologi och djurliv. Ni kan också lära er om de bevarandeinsatser som görs för att skydda skogen och dess djurinvånare. Att besöka skogen är ett ypperligt tillfälle att upptäcka skönheten av Zanzibars naturliga miljö och bevittna den otroliga biologiska mångfalden som finns och som gör denna ö så unik. Priset beror på din utgångspunkt, men är i genomsnitt 795 SEK per person inklusive lunch.

Lokal fisketur

En lokal arrangerad fisketur är ett unikt och autentiskt sätt att uppleva den traditionella fiskarkulturen på Zanzibar.

Ön omges av kristallklart vatten som vimlar av olika fiskarter. Under turen får man följa med lokala fiskare på deras dagliga fisketurer, lära sig om deras traditionella fiskemetoder och uppleva spänningen av att själv få fånga sin egen fisk. Fiskarna visar besökarna hur man kastar nät eller lina och ger vägledning om de bästa fiskeplatserna, baserat på deras många års erfarenhet och kunskap av det lokala vattnet. När fisken är fångad kan man få den tillagad på det traditionella zanzibariska sättet som ger er en utsökt och autentisk måltid.

Detta är ett utmärkt tillfälle att få smaka på den lokala maten och uppleva aromerna av Zanzibar. Förutom fisketuren erbjudes det också möjligheten att se de lokala fiskebyarna och samspela med fiskarna och deras familjer.

Detta är en chans att få lära sig om det traditionella livet på ön och få insikt i den lokala kulturen. Sammanfattningsvis är en lokalt arrangerad fisketur ett måste för alla som besöker Zanzibar som ger er en autentisk och engagerande upplevelse eftersom den kombinerar fiske, lokal kultur och traditionell matlagning. Detta är ett utomordentligt sätt att koppla samman lokal gemenskap och få en djupare uppskattning för öns unika fiskarkultur. Priset beror på gruppstorlek, men ligger i genomsnitt runt 1.490 SEK per person inklusive lunch.

Zanzibars grottor

Zanzibar, känt för sina fantastiska stränder och rika kulturarv, har inte ett betydande antal naturliga grottor.

Öns geologi består främst av korallkalksten, som inte lämpar sig för bildandet av omfattande grottsystem. Det finns dock några mindre grottor och andra grottor som man kan utforska på ön. En av de anmärkningsvärda är Mangapwani-grottan, som ligger på Zanzibars västkust. . Denna grotta har historisk betydelse eftersom den sägs ha använts som gömställe för slavar under den arabiska slavhandeln En annan grotta värd att nämna är Kuumbi-grottan, som ligger i den södra delen av Zanzibar. Det är en liten grotta med intressanta klippformationer och kan besökas som en guidad tur eller utflykt. . Swahili-grottan och Kuza-grottan, belägna i naturreservatet Maalum, är ytterligare två vackra och välbevarade hemligheter som är värda att besöka om ni befinner er i området och gillar att utforska naturliga badplatser och grottor.

Upptäck Zanzibar

ZanzibarHotell
Hur vill ni uppleva Tanzania?
Vi hjälper er att skapa ett komplett paket
Kontakta oss