Bästa safari Afrika

Är du på jakt efter bästa safariupplevelsen i Afrika? Här kan du läsa om populära och outforskade nationalparker med rikt naturliv. Hör av dig till oss för att få en privat och skräddarsydd safariupplevelse i Tanzania.

Kontakta oss

Utforska Afrikas bästa safari: Tanzania

Afrika, landet med oöverträffad naturskönhet och mångfald av vilda djur, huser några av de mest hisnande safaridestinationerna på planeten. Bland dessa pärlor sticker Tanzania ut som ett oöverträffat paradis för safarientusiaster. Från Serengeti ikoniska slätter till Kilimanjaros majestätiska höjder erbjuder Tanzania en oförglömlig resa in i hjärtat av den afrikanska vildmarken. Inga djur är inhägnade som i Sydafrika och alla djur strövar fritt. Du kanske till och med har turen att se djur på vägen till nationalparkerna! Lodger och camper ligger inbäddade i lummiga, gröna skogar eller på de vidsträckta slätterna och du får känslan av att vara den första som ser detta, till skillnad från Kenya, det mest besökta landet för safari i världen.

Safari i Serengeti - Där den stora migrationen sker

Berömd för sina vidsträckta öppna slätter och spektakulära observationer av vilda djur, är Serengeti en fristad för både naturälskare och fotografer. Det är här den årliga stora migrationen utspelar sig, en dramatisk föreställning där miljontals gnuer, zebror och andra djur korsar landskapet på jakt efter grönare betesmarker. Att bevittna detta naturfenomen är en enastående upplevelse som förkroppsligar Afrikas råa skönhet och otämjda anda.

Du kommer att bo i lyxiga tältcamper på Serengetis slätter, med dusch och toalett inne i tälten. På natten kan du ligga och lyssna på djuren och några av dem kommer till och med att besöka campen på natten, så kom ihåg att dra igen ditt tält och njut av att komma så nära naturen som du någonsin varit.

Safari i Ngorongorokrateren - Extraordinärt ekosystem

Tanzanias Ngorongorokrater kallas ofta för världens åttonde underverk, och med rätta. Denna geologiska underverk är en UNESCO:s världsarvsplats och har en av de högsta koncentrationerna av vilda djur i Afrika. Inom kraterns höga väggar trivs ett extraordinärt ekosystem, som hyser en rad arter, inklusive de ikoniska Big Five – lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar. En safari i Ngorongorokratern lovar oöverträffade möjligheter att se vilda djur mot bakgrunden av en hisnande naturlig amfiteater.

Safari i Tarangire Nationalpark - Jättarnas land

För den som söker möten med Afrikas jättar är Tarangire Nationalpark platsen att vara. Parken, som har fått sitt namn efter floden Tarangire som flyter genom dess hjärta, är känd för sina enorma elefanthjordar, höga baobabträd och mångfald av fågelliv. Under torrperioden blir Tarangire en viktig vattenkälla och lockar till sig enorma mängder djur, inklusive gnuer, lejon, hyenor, zebror och giraffer. Att utforska Tarangire ger ett unikt perspektiv på sammankopplingen av livet på den afrikanska savannen. Våra utvalda lodger i Tarangire Nationalpark har en fantastisk utsikt över floden, vilket under torrperioden garanterar dig en spektakulär utsikt även från ditt eget tält!

Safari i Nyerere nationalpark (f.d. Selous viltreservat) - utanför de vanliga turiststråken

För en safariupplevelse utanför de vanliga turiststråken, leta inte längre än Nyerere nationalpark. Som ett av de största skyddade områdena i hela Afrika erbjuder Nyerere en känsla av ensamhet och lugn som sällan finns i andra parker. Dess varierande landskap, som omfattar savanner, skogar och floder, utgör en livsmiljö för en rad olika vilda djur, inklusive krokodiler, flodhästar, vildhundar och en mängd fågelarter. Båtturer längs Rufiji-floden ger ett annat perspektiv och låter besökarna observera vilda djur från en lugn utsiktspunkt. Vår lodge ligger precis vid floden, vilket ger dig gott om möjligheter till unika djurskådningar.

Safari i Mahale Mountains Nationalpark - Ett orört paradis

Mahale Mountains Nationalpark, som ligger vid stranden av Tanganyikasjön, erbjuder en safariupplevelse som ingen annan. Denna avlägsna och orörda vildmark är hemvist för en av Afrikas sista återstående populationer av vilda chimpanser. Att treka genom den täta skogen på jakt efter dessa märkliga primater är en gripande och vördnadsbjudande upplevelse som ger en sällsynt inblick i komplexiteten i deras sociala interaktioner och beteenden. Utöver chimpanser har Mahale ett stort utbud av ekosystem, från lummiga regnskogar till gnistrande stränder, vilket gör det till ett paradis för både naturälskare och äventyrslystna.

Safari i Ruaha nationalpark - Tanzanias bäst bevarade hemlighet

För den som söker äventyr utanför de vanliga turiststråken lockar Ruaha nationalpark med sin orörda vildmark och dramatiska skönhet. Som Tanzanias största nationalpark erbjuder Ruaha en känsla av avskildhet och exklusivitet, vilket gör att besökare kan utforska vidsträckta områden med orörd natur utan de stora folksamlingarna. Här är floden Great Ruaha en livlina som lockar till sig ett överflöd av vilda djur, inklusive stora elefanthjordar, lejon, leoparder och ovanliga antiloparter som sabel och roanantilop. Med sina dramatiska landskap och varierande habitat lovar Ruaha en äkta safariupplevelse långt från turistmassorna.

Safari i Gombe Stream Nationalpark - Jane Goodalls arv

Gombe Stream Nationalpark, som är genomsyrad av historia och naturskönhet, har en särskild plats i hjärtat hos djurälskare världen över. Parken, som gjordes berömd av primatologen Jane Goodalls banbrytande forskning på chimpanser, erbjuder en unik möjlighet att vandra i vetenskapliga upptäckters fotspår. Genom att vandra genom parkens frodiga skogar kan besökare observera schimpansfamiljer som utför sina dagliga sysslor, knyter band och navigerar komplexiteten i sin sociala hierarki. Förutom chimpanser hyser Gombe även ett rikt fågelliv och en fantastisk utsikt över Tanganyikasjön, vilket gör det till ett obligatoriskt besöksmål för den som söker en djupare koppling till naturen.

Är du på jakt efter Afrikas bästa safari?

Förutom de berömda safaridestinationerna Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire erbjuder Tanzanias mindre kända pärlor som Mahale, Ruaha och Gombe en mängd oförglömliga upplevelser för orädda resenärer. Oavsett om du spårar chimpanser i Mahales dimmiga skogar, utforskar Ruahas dramatiska vildmark eller fördjupar dig i primatforskningens historia i Gombe, visar dessa gömda skatter upp den rika biologiska mångfalden och de naturliga underverk som gör Tanzania till ett safariparadis utan like. Så våga dig utanför de vanliga turiststråken och upptäck Tanzanias gömda pärlor – där varje ögonblick är ett bevis på naturens magi.

Sammanfattningsvis är Tanzania det bästa en safariupplevelse kan erbjuda, med ett varierat landskap, enastående observationer av vilda djur och oförglömliga äventyr. Oavsett om du förundras över den stora migrationen i Serengeti, utforskar Ngorongorokraterns djurrika enklav eller besteber Kilimanjaro, så lovar en safari i Tanzania att bli en oförglömlig resa in i hjärtat av vildmarken.

Så packa väskorna och ge dig ut på det ultimata och bästa safariäventyret i Afrika!

Kontakta oss
24 Mar 2024