Varmt i December: Resa till Värmen i December

Om du planerar en resa till värmen i december, erbjuder fastlandet Tanzania och dess närliggande öar ett brett spektrum av klimat att njuta av. Här är en översikt över vad du kan förvänta dig när du besöker dessa områden under den här tiden på året.

Kontakta oss

Kuststäder: Dar es Salaam och Området

Kuststäder som Dar es Salaam upplever varma och fuktiga förhållanden året runt. Dagtidstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 25°C och 30°C (77°F till 86°F). Fuktighetsnivåerna i dessa kustnära områden är höga, ofta över 80%, vilket kan göra värmen mer påfrestande. Regnperioderna, som inträffar från mars till maj och igen i november och december, för med sig ännu mer fuktighet och kan göra förhållandena ännu mer kvävande.

Höglandet och Inland: Arusha och Serengeti

I kontrast till kusten har höglandet och inlandsregionerna, såsom Arusha och Serengeti, mer måttliga temperaturer. Här ligger dagtidstemperaturerna vanligtvis mellan 20°C och 25°C (68°F till 77°F), och nätterna kan vara ganska svala. Fuktighetsnivåerna är mycket lägre än vid kusten, vilket ger ett mer bekvämt och behagligt klimat, särskilt för dem som inte är vana vid hög luftfuktighet. De säsongsbundna regnen i dessa regioner följer ett liknande mönster som vid kusten men är mindre intensiva vad gäller fuktighet.

Zanzibar och Öarna: Tropiskt Maritimt Klimat

Zanzibar, Pemba och Mafia kännetecknas av ett tropiskt maritimt klimat, påverkat av deras närhet till Indiska oceanen. Temperaturerna på öarna är varma året runt, vanligtvis mellan 24°C och 32°C (75°F till 90°F). De varmaste månaderna är från december till mars, då temperaturerna kan nå upp till 38°C, medan perioden från juni till oktober är något svalare men fortfarande mycket varm. Fuktigheten på öarna är konstant hög, ofta över 70%, vilket bidrar till en frodig, tropisk miljö. Havsbrisarna hjälper dock till att mildra fuktigheten, vilket gör klimatet mer uthärdligt, särskilt längs kusterna. Öarna upplever två distinkta regnperioder: de långa regnen från mars till maj och de kortare regnen i november. Torrperioden, från juni till oktober, är den mest bekväma tiden att besöka, med lägre fuktighet och något svalare temperaturer.

Praktiska Tips för Resan

SHälsa: När du reser från Sverige krävs inga specifika vaccinationer för att besöka Tanzania, men det är alltid bra att kontrollera aktuella rekommendationer. Klädsel: Lätt, andningsbar klädsel rekommenderas för att hantera värmen och fuktigheten. Transport: För att resa mellan fastlandet och öarna finns både flyg och färjor som förbinder Dar es Salaam med Zanzibar och andra öar. Aktiviteter: Utforska de fantastiska stränderna, dyka vid Mnemba Atoll, och upplev den rika kulturen i Stone Town. Tanzania och dess öar erbjuder en perfekt destination för att resa till värmen i december. Oavsett om du söker äventyr i Serengeti, avkoppling på Zanzibars stränder eller en kulturell upplevelse i Dar es Salaam, finns det något för alla att njuta av. Packa lätt och förbered dig på en oförglömlig resa till denna tropiska paradis.

Boka din safari i Tanzania idag och upplev Afrikas vildmark!

Få en skräddarsydd, privat resa med Tanzania Travels.

Kontakta oss

1 Jul 2024